ÖKO-CAMP 2024

ÖKO-CAMP 2024

Az Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi (immáron 34. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát 2024. július 21-e és 28-a között Topolyán, a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos kastély mellett.

Fülemülék éjszakája

Fülemülék éjszakája

A nemrégiben visszaérkezett fülemülék éneke az esti és éjszakai órákban hangzik fel, még a lakott területek bokrosaiban is. Ennek alkalmából a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület idén több helyszínen szervezi meg a Fülemülék éjszakája elnevezésű programot, tavaszi túráinak következő tagjaként.

A Nemzetközi Természetismereti Rajzpályázat eredményei

A Nemzetközi Természetismereti Rajzpályázat eredményei

Az Arcus Környezetvédő Egyesület a Föld napja alkalmából általános iskolások számára meghirdetett Nemzetközi Természetismereti Rajzpályázatának díjátadójára és az alkotásokból összeállított kiállítás megnyitójára 2024. április 22-én, hétfőn, 18 órai kezdettel kerül sor Topolyán, Topolya község Művelődési Házának  kiállítótermében.

Hérics-túra

Hérics-túra

A kellemes tavaszi időben egyre több növény borul virágba, melyek színpompássá varázsolják a tájat. Ennek alkalmából a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület egy könnyed sétára várja az érdeklődőket, tavaszi túráink második tagjaként.