Február elején indul az ismeretterjesztő előadássorozat

Az Arcus Környezetvédő Egyesület fennállása óta rendszeresen szervez a folyó év elején ismeretterjesztő előadássorozatot. Ez már több éve párhuzamosan folyik a Topolyai Téli Esték elnevezésű rendezvénnyel, melynek főszervezője a topolyai Művelődési Ház.

Topolyai Téli Esték (Photo: Sihelnik József)

Topolyai Téli Esték (Photo: Sihelnik József)

A szervezők kiemelkedő hazai és külföldi előadókat, szakembereket kérnek fel, hogy számoljanak be a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos aktuális problémákról, illetve szóljanak az egészséges életmód fontosságáról. A témák között szerepelnek továbbá a természettudományok, a társadalomtudományok, a művészetek és az egészségvédelem is. A nyolc előadásból álló sorozat idén február 5-e és március 26-a között kerül megtartásra. A helyszín változatlan, továbbra is a Művelődési Ház kiállítótermében várjuk az érdeklődő közönséget, minden kedden, 18 órai kezdettel.

Program:

1. 2019. február 5. – Juhász Gábor, Borsódi Árpád és Kelemen Zsolt: Kínán innen – Ningbón túl

2. 2019. február 12. – Suturović Edita és Roman Andrej: Természetbarát háztáj

3. 2019. február 19. – Nagy Tibor és Tomik Nimród: Az Osztrák-Magyar Monarchia szétesése

4. 2019. február 26. – Szekeres Ottó: Téli madáretetés, madárvendégeink

5. 2019. március 5. – Dr. Vincze István: A napkutatás módszerei és eredményei

6. 2019. március 12. – Dr. Silling Léda: Vajdasági vásárok

7. 2019. március 19. – Dr. Hevesi Krisztina: Mi a cél ma – jó párkapcsolat vagy jópár kapcsolat? (Figyelem: az előadás kivételesen a Művelődési Ház mozitermében kerül megtartásra!)

Szóljon hozzá!