III. Őszi Természetvédelmi Oktatótábor

Az Arcus Környezetvédő Egyesület harmadik alkalommal szervez Őszi Természetvédelmi Oktatótábort 2023. december 1-je és 3-a, valamint december 15-e és 17-e között Topolyán, az egyesület székházában. A tábor napközis jellegű, minden résztvevő számára térítésmentes.

– Elsősorban általános iskolás fiatalokat várunk!

– A létszám korlátozott!

Mesterséges fészekodú készítés (Photo: Arcus Ecological Association)

Mesterséges fészekodú készítés (Photo: Arcus Ecological Association)

Az Őszi Természetvédelmi Oktatótábor fő célja szintén az ismeretterjesztés és szakmai továbbképzés, illetve a természetvédelem fontosságának ismertetése, különböző madár-, denevér- és rovarvédelmi eszközök készítésén keresztül. E tábor egyrészt hiánypótló szerepet tölt be, mivel nyári táborainkban csak korlátozottan tudunk a gyakorlati természetvédelmi lehetőségekkel foglalkozni. A fiatalok számára viszont nagyon fontos a gyakorlatias oktatás, kiváltképp, ha ők is bekapcsolódhatnak a különböző madár-, denevér- és rovarvédelmi eszközök készítésének folyamatába. Ezáltal elsajátíthatják ezen eszközök szakszerű és pontos elkészítésének módját, valamint ismereteket szerezhetnek azon fajokról, melyek számára ezek kihelyezésre kerülnek.

Az oktatótábor munkájáról és menetéről röviden:

2023. december 1. – Magyar nyelvű szakmai előadások a résztvevők számára 17 és 19 óra között az Arcus Környezetvédő Egyesület irodájában (Iskola utca 2.).

2023. december 2. – A különböző madárvédelmi eszközök készítése gyakorlatban 10 és 14 óra között az Arcus Környezetvédő Egyesület székházának udvarában (Iskola utca 2.).

2023. december 3. – Az elkészült madáretető és mesterséges fészekodúk programszerű kihelyezése 10 és 13 óra között a városi parkban, illetve más alkalmas helyeken, Topolyán és környékén.

2023. december 15. – Szerb nyelvű szakmai előadások a résztvevők számára 17 és 19 óra között az Arcus Környezetvédő Egyesület irodájában (Iskola utca 2.).

2023. december 16. – A különböző madárvédelmi eszközök készítése gyakorlatban 10 és 14 óra között az Arcus Környezetvédő Egyesület székházának udvarában (Iskola utca 2.).

2023. december 17. – Az elkészült madáretető és mesterséges fészekodúk programszerű kihelyezése 10 és 13 óra között a városi parkban, illetve más alkalmas helyeken, Topolyán és környékén.

A jókedv és szórakozás garantált, egy kis tanulással fűszerezve!

A résztvevők számára egyesületünk uzsonnát is biztosít!

Jelentkezési határidő: 2023. november 30-a.

Amennyiben többet szeretnél megtudni táborunkról, hívd a +381-64-306-36-28-as telefonszámot, vagy írj üzenetet az egyesület címére.

Ha kedvet kaptál a táborozáshoz, jelentkezz online felületünkön keresztül!

Jelentkezés a táborba:

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE


F ő t á m o g a t ó k

—–

Topolya község Önkormányzata

Szóljon hozzá!