III. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására. Mindez hozzájárul előadói készségük fejlesztéséhez, amely nélkülözhetetlen a diplomamunka védés megfelelő prezentálásához, valamint későbbi tudományos tevékenységeik folytatásához. A találkozón a résztvevők előadás formájában megosztják egymással kutatómunkáik eredményeit, további ötleteket meríthetnek kutatásaik bővítéséhez, illetve könnyedén kapcsolatot teremthetnek más fiatal kutatókkal. Mindemellett a résztvevőknek lehetősége nyílik tapasztalt szakemberek előadásainak és előadásmódjainak figyelemmel kísérésére. A résztvevők előadásainak prezentálása, illetve a nekik szóló szakmai előadások és foglalkozások korszerű számítógépes technika segítségével valósulnak meg.

II. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója (Photo: Sihelnik József)

II. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója (Photo: Sihelnik József)

A III. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója 2018. szeptember 22-én és 23-án kerül megrendezésre a Topolyai Művésztelepen.

A témakörök változatlanul a biológiai tudományok területéről kerülnek ki, többek között az állattan, biogeográfia, etológia, evolúcióbiológia, genetika, hidrobiológia, mikrobiológia, növénytan, populációbiológia, ökológia, természetvédelmi biológia, valamint kiegészítve a környezetvédelem, néprajz és természet, illetve az ökoturizmus témakörökkel.

A jelentkezéseket Vajdaság egész területéről, és a környező országokból is várjuk mindazok részéről, akik már megkezdték középiskolai tanulmányaikat, illetve nem töltötték be negyvenedik életévüket.

A kutatási témájukat előadás formájában bemutatók számára a részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az oldal alján található online regisztrációs lap kitöltésével lehet, 2018. augusztus 5-e éjfélig. A regisztrációs lap végén írja le kutatási témája rövid összefoglalóját, minimum 2500, maximum 3000 karakter terjedelemben, szóközökkel. Kérjük az összefoglaló minél szakszerűbb kidolgozását, ugyanis az előadók által jelentkezésükkel egy időben megküldött összefoglalóikat absztrakt kötetben gyűjtjük össze, melyet minden előadó a rendezvényen kap kézhez.

Az előadásokat kérjük Microsoft Office PowerPoint programban elkészíteni, melynek bemutatására minden előadó esetében 20 perc áll rendelkezésre. Ezt követően 5 percben lehetőség lesz kérdések feltevésére, illetve szintén 5 perc jut az adott előadás és témájának értékelésére.

A találkozó munkanyelve magyar.

Regisztrált előadók számára a részvétel és a szállás térítésmentes, egyesületünk teljes ellátást biztosít. Útiköltséget forráshiány miatt nem tudunk téríteni!

Amennyiben többet szeretne megtudni rendezvényünkről, hívja a +381-64-948-65-85-ös telefonszámot, vagy írjon e-mailt egyesületünk címére.

A találkozó minden érdeklődő előtt nyitott, úgy a fiatalabb, mint az idősebb generációk számára.

Regisztráció a III. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozójára:

ONLINE REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE


F ő t á m o g a t ó k

—–

Topolya község Önkormányzata

—–

Topolya község Művelődési Háza

Szóljon hozzá!