Napraforgómag a téli madáretetéshez

Zöldike (Photo: Flégó Péter)

Zöldike (Photo: Flégó Péter)

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület már évek óta, rendszeresen megszervezi a téli madáretetést, így Topolya több pontján folyamatos e tevékenység a tagság aktív részvételével. Néhány éve egy nagyobb, oszlopon álló, úgynevezett dúcetető került felállításra egyesületünk udvarában, melyre naponta száznál is több énekesmadár jár eleségért a kemény telek ideje alatt.

Annak érdekében, hogy az említett dúcetető az előttünk álló télen is elláthassa a madarakat, egyesületünk vezetősége felhívást tesz közzé a gazdakörök, termelői szövetkezetek és mezőgazdasági termeléssel foglakozó gazdák számára, hogy akik szívügyüknek érzik a vadon élő madarak sorsát, lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá etetésükhöz némi napraforgómag felajánlásával.

Mindazok, akik szívesen hozzájárulnának a madarak téli etetéséhez, felajánlási szándékukat jelezhetik a +381-64-94-86-585-ös számon, vagy írjanak nekünk üzenetet honlapunkon keresztül.

Várjuk felajánlásaikat, hiszen a legkisebb mennyiségű napraforgómag is számít!

4 gondolatok ezen: “Napraforgómag a téli madáretetéshez

 1. Szakmány Lajos

  Nekem is van a kertben madáretető, télen amikor a diót töröm a hibásakat félreteszem a madáretetőbe, még jobban szeretik a cinkék, mint a napraforgót☺

 2. Sihelnik József

  A cinegék valóban nagyon szeretik a diót, csak sajnos igen nagy mennyiség kéne télre, ha csak azzal szeretnénk etetni őket. Rajtuk kívül azért érdemes más énekesmadarakra is gondolni, mint a pintyfélékre, akik viszont a napraforgót részesítik előnyben. A legjobb, ha a napraforgó közé keverünk némi diót, így a cinegéknek tovább tudunk kedveskedni.

 3. Jenei Flórián

  Üdvözletem!
  Szeretnék napraforgót adományozni, kb. 50 kilót. Hol tudnám átadni?

 4. Sihelnik József

  Kedves Jenei Flórián!

  Nagyon szépen köszönjük a felajánlást! Egyesületünk irodájában előre megbeszélt időpontban találkozhatunk, vagy mi is el tudunk menni a napraforgóért, ha az egyszerűbb Önnek.

Szóljon hozzá!