ÖKO-CAMP 2020

Az Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi (immáron 30. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát 2020. július 19-e és 26-a között Topolyán, a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos kastély mellett.

Az eddigi évekhez hasonlóan elsősorban az általános és középiskolás fiatalokat várjuk.

– Az elszállásolás saját vagy egyesületünk által biztosított sátrakban történik!

A fiatal résztvevők a már jól bevált módszer szerinti programokon vehetnek részt, mely magába foglalja az általános iskolás biológia és kémia tananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelem ismertetését. Ezen felül, naponta neves vajdasági szakemberek előadásait hallgathatják a táborlakók. A munka az előző évekhez hasonlóan különböző szakcsoportokban zajlik.

A szakcsoportok munkájáról röviden:

Madarász (Ornitológiai) csoport – a helyi madárvilágot mutatja be, közben a madárhatározás fontos tudnivalóit ismerteti. Továbbá, folyamatosan zajlik a madarak tudományos célú gyűrűzése is, melynek során kézközelből láthatók egyes fajok.

Kétéltűek és hüllők (Herpetológiai) csoport – a tópartot járva bemutatásra kerül vidékünk herpetofaunája, és a leggyakoribb fajokat kézből is megnézhetik a csoport tagjai. Ezen kívül, általánosságban ismerteti e fajok gyakorlati védelmét és annak fontosságát.

Haltani (Ichtiológiai) csoport – a vidékünkön található, különböző víztestek halfaunáját tanulmányozza és mutatja be, kiemelt figyelmet fordítva az őshonos fajok jelentőségére.

Rovartani (Entomológiai) csoport – a rovarok főbb csoportjainak és jellegzetes fajainak bemutatását, valamint ezen élőlények fontosságát és védelmét igyekszik ismertetni.

Póktani (Arachnológiai) csoport – a helyi pókfaunát, illetve a vidékünkön zajló pókkutatás módszereit és eredményeit mutatja be, továbbá felhívja a figyelmet a pókok jelentőségére.

Növénytani (Botanikai) csoport – vidékünk növényvilágát mutatja be, miközben alapvető növényismeretet biztosít mindenki számára.

Mikrobiológiai csoport – a mikroszkóp szakszerű használatának elsajátítása mellett a környezetünkben élő mikroszkopikus élőlények ismertetését célozza meg.

A jókedv és szórakozás garantált, egy kis tanulással fűszerezve!

A részvételi díj 40 eurónak megfelelő dinárérték!

Jelentkezési határidő: 2020. július 15-e. – BETELT!

Amennyiben többet szeretnél megtudni táborunkról, hívd a +381-64-948-65-85-ös vagy a +381-64-819-52-14-es telefonszámok valamelyikét, esetleg írj e-mailt egyesületünk címére.

Ha kedvet kaptál a táborozáshoz, jelentkezz online felületünkön keresztül, vagy küldd vissza az alább letölthető jelentkezési lapot postai úton!

Jelentkezés a táborba:

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSEBETELT! További jelentkezőket már nem tudunk fogadni!

A tábor helyszínének pontos koordinátái:

N 45°50´05.6˝; E019°37´24.1˝ (fok, perc, másodperc)

N 45.83488°; E019.62337° (decimális fokrendszer)

Letölthető mellékletek:

Jelentkezési lap 2020 (.doc)

Mit hozz magaddal a táborba (.pdf)


F ő t á m o g a t ó k

Opštinska uprava Bačka Topola

Topolya község Önkormányzata

—–

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

—–

M é d i a t á m o g a t ó k

—–

3 gondolatok ezen: “ÖKO-CAMP 2020

 1. Andrási Ferenc

  Sziasztok Szeretném kérdezni hogy mi magyarok és szeretném ha a kislányom menne és nem tudom kitölteni a jelenkezési lapot. Mivel hogy a munkatársamnál voltunk és ö mondta hogy van ijen lehetöség és szeretne menni. És szeretném kérdezni hogy tudnám kitölteni a jelenkezési lapot elöre is köszönöm.

 2. Arcus A Bejegyzés szerzője

  Tisztelt Andrási Ferenc!

  Köszönettel fogadtuk érdeklődését táborunk iránt! A jelentkezésnek semmi akadálya, csak kérem az alábbi linkre kattintva töltsék ki az online jelentkezési lapot, hogy regisztrálhassuk a megadott adatok alapján kislányát résztvevőként.
  A link- https://arcus.org.rs/hun/oko-camp-2020-online-jelentkezesi-lap/

  Amennyiben ez valamely oknál fogva nem működne, abban az esetben ezen oldalon, a tábor leírása alatt találja a letölthető dokumentumokat, melyek közül a Jelentkezési lap 2020 elnevezésűt mentse le számítógépére, majd kitöltés után e-mailben küldje meg részünkre a jelentkezési lap fejlécében található e-mail címre.

  Üdvözlettel,
  Sihelnik József
  az Arcus K. E. titkára

 3. Sihelnik József

  Kedves természetbarát fiatalok!

  Értesítünk benneteket, hogy az ÖKO-CAMP 2020 elnevezésű nyári táborunk létszáma betelt. További jelentkezőket már nem tudunk fogadni!

  Az ÖKO-CAMP 2020 szervezői

Szóljon hozzá!