ÖKO-CAMP 2022

Az Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi (immáron 32. alkalommal) a már hagyományos természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát 2022. július 17-e és 24-e között Topolyán, a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos kastély mellett.

– Az eddigi évekhez hasonlóan elsősorban az általános és középiskolás fiatalokat várjuk. Alsó korhatár 10 év.

A tíz éves kor alattiak jelentkezését a Csemete Természetismereti Oktatótáborba várjuk.

– Az elszállásolás saját vagy egyesületünk által biztosított sátrakban történik!

A fiatal résztvevők a már jól bevált módszer szerinti programokon vehetnek részt, mely magába foglalja az általános iskolás biológia és kémia tananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelem ismertetését. Ezen felül, naponta neves vajdasági szakemberek előadásait hallgathatják a táborlakók. A munka az előző évekhez hasonlóan különböző szakcsoportokban zajlik.

A szakcsoportok munkájáról röviden:

Madarász (Ornitológiai) csoport – a helyi madárvilágot mutatja be, közben a madárhatározás fontos tudnivalóit ismerteti. Továbbá, folyamatosan zajlik a madarak tudományos célú gyűrűzése is, melynek során kézközelből láthatók egyes fajok.

Kétéltűek és hüllők (Herpetológiai) csoport – a tópartot járva bemutatásra kerül vidékünk herpetofaunája, és a leggyakoribb fajokat kézből is megnézhetik a csoport tagjai. Ezen kívül, általánosságban ismerteti e fajok gyakorlati védelmét és annak fontosságát.

Haltani (Ichtiológiai) csoport – a vidékünkön található, különböző víztestek halfaunáját tanulmányozza és mutatja be, kiemelt figyelmet fordítva az őshonos fajok jelentőségére.

Rovartani (Entomológiai) csoport – a rovarok főbb csoportjainak és jellegzetes fajainak bemutatását, valamint ezen élőlények fontosságát és védelmét igyekszik ismertetni.

Póktani (Arachnológiai) csoport – a helyi pókfaunát, illetve a vidékünkön zajló pókkutatás módszereit és eredményeit mutatja be, továbbá felhívja a figyelmet a pókok jelentőségére.

Növénytani (Botanikai) csoport – vidékünk növényvilágát mutatja be, miközben alapvető növényismeretet biztosít mindenki számára.

Mikrobiológiai csoport – a mikroszkóp szakszerű használatának elsajátítása mellett a környezetünkben élő mikroszkopikus élőlények ismertetését célozza meg.

Környezettani csoport – a mindennapi környezetvédelem fortélyait ismerteti, valamint alapvető természetvédelmi és ökológiai ismereteket biztosít a csoport tagjai számára.

– A jókedv és szórakozás garantált, egy kis tanulással fűszerezve!

A részvételi díj 50 eurónak megfelelő dinárérték!

Jelentkezési határidő: 2022. július 10-e.

Amennyiben többet szeretnél megtudni táborunkról, hívd a +381-64-948-65-85-ös vagy a +381-64-306-36-28-as telefonszámok valamelyikét, esetleg írj e-mailt egyesületünk címére.

Ha kedvet kaptál a táborozáshoz, jelentkezz online felületünkön keresztül, vagy küldd vissza az alább letölthető jelentkezési lapot postai úton!

Jelentkezés a táborba:

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSE

A tábor helyszínének pontos koordinátái:

N 45°50´05.6˝; E019°37´24.1˝ (fok, perc, másodperc)

N 45.83488°; E019.62337° (decimális fokrendszer)

Letölthető mellékletek:

Jelentkezési lap 2022 (.doc)

Mit hozz magaddal a táborba (.pdf)


F ő t á m o g a t ó k

—–

Opštinska uprava Bačka Topola

Topolya község Önkormányzata

—–

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

M é d i a t á m o g a t ó k

—–

Szóljon hozzá!