VIII. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára. A találkozó lehetőséget biztosít a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására. Mindez hozzájárul előadói készségük fejlesztéséhez, amely nélkülözhetetlen a diplomamunka védés megfelelő prezentálásához, valamint későbbi tudományos tevékenységeik folytatásához. A találkozón a résztvevők előadás vagy poszter formájában megosztják egymással kutatómunkáik eredményeit, további ötleteket meríthetnek kutatásaik bővítéséhez, illetve könnyedén kapcsolatot teremthetnek más fiatal kutatókkal. Mindemellett a résztvevőknek lehetősége nyílik tapasztalt szakemberek előadásainak és előadásmódjainak figyelemmel kísérésére. A résztvevők előadásainak prezentálása, illetve a nekik szóló szakmai előadások és foglalkozások korszerű számítógépes technika segítségével valósulnak meg.

VII. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója (Photo: Sihelnik József)

VII. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója (Photo: Sihelnik József)

A VIII. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója 2023. október 14-én és 15-én kerül megrendezésre a topolyai művésztelepen.

A témakörök változatlanul a biológiai tudományok területéről kerülnek ki, többek között az állattan, biogeográfia, etológia, evolúcióbiológia, genetika, hidrobiológia, mikrobiológia, növénytan, populációbiológia, ökológia, természetvédelmi biológia, valamint kiegészítve a környezetvédelem, néprajz és természet, illetve az ökoturizmus témakörökkel.

A jelentkezéseket Vajdaság egész területéről, és a környező országokból is várjuk mindazok részéről, akik már megkezdték középiskolai tanulmányaikat, illetve nem töltötték be negyvenedik életévüket.

A kutatási témájukat előadás vagy poszter formájában bemutatni szándékozók számára a részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezni az oldal alján található, a jelentkezésnek megfelelő online regisztrációs lap kitöltésével lehet, 2023. szeptember 24-e éjfélig.

Az előadók a regisztrációs lap végén írják le kutatási témájuk rövid összefoglalóját, minimum 2500, maximum 3000 karakter terjedelemben, szóközökkel. A poszterek szerzői a regisztrációs lap végén ugyancsak írják le kutatási témájuk rövid összefoglalóját, minimum 1500, maximum 2000 karakter terjedelemben, szóközökkel. Kérjük az összefoglalók minél szakszerűbb kidolgozását, ugyanis az előadók és a poszterek szerzői által jelentkezésükkel egy időben megküldött összefoglalóikat absztrakt kötetben gyűjtjük össze, melyet mindenki a rendezvényen kap kézhez.

Az előadásokat kérjük Microsoft Office PowerPoint programban elkészíteni, melynek bemutatására minden előadó esetében 20 perc áll rendelkezésre. Ezt követően 5 percben lehetőség lesz kérdések feltevésére, illetve szintén 5 perc jut az adott előadás és témájának értékelésére. A poszterek bemutatására minden szerző esetében 10 perc áll rendelkezésre, valamint további 5 percben lehetőség lesz kérdések feltevésére.

A találkozó munkanyelve magyar.

Regisztrált előadók és a poszterek szerzői számára a részvétel, illetve a szállás térítésmentes, egyesületünk teljes ellátást biztosít. Útiköltséget forráshiány miatt nem tudunk téríteni!

Amennyiben többet szeretne megtudni rendezvényünkről, hívja a +381-64-948-65-85-ös telefonszámot, vagy írjon e-mailt egyesületünk címére.

A találkozó minden érdeklődő előtt nyitott, viszont mindazok számára, akik a teljes rendezvényen, vagy legalább egyik napján részt kívánnak venni, regisztrációhoz kötött!

Várjuk az érdeklődőket, úgy a fiatalabb, mint az idősebb generációt.

Regisztráció a VIII. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozójára:

ONLINE REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE – előadók részére

ONLINE REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE – poszterek szerzői számára

ONLINE REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE – résztvevők számára


F ő t á m o g a t ó k

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

—–

—–

Opštinska uprava Bačka Topola

Topolya község Önkormányzata

—–

Dom kulture opštine Bačka Topola

Topolya község Művelődési Háza

Szóljon hozzá!