Február elején indul az ismeretterjesztő előadássorozat

Az Arcus Környezetvédő Egyesület fennállása óta rendszeresen szervez a folyó év elején ismeretterjesztő előadássorozatot. Ez már több éve párhuzamosan folyik a Topolyai Téli Esték elnevezésű rendezvénnyel, melynek főszervezője a topolyai Művelődési Ház.

Topolyai Téli Esték (Photo: Sihelnik József)

Topolyai Téli Esték (Photo: Sihelnik József)

A szervezők kiemelkedő hazai és külföldi előadókat, szakembereket kérnek fel, hogy számoljanak be a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos aktuális problémákról, illetve szóljanak az egészséges életmód fontosságáról. A témák között szerepelnek továbbá a természettudományok, a társadalomtudományok, a művészetek és az egészségvédelem is. A nyolc előadásból álló sorozat idén február 7-e és március 28-a között kerül megtartásra. A helyszín változatlan, továbbra is a Művelődési Ház kiállítótermében várjuk az érdeklődő közönséget, minden kedden, 18 órai kezdettel.

Program:

1. 2017. február 7. – Karika-túra-Litera-túra: vendégünk Csík Mónika író és Szalai Attila karikaturista, akikkel Miklós Csongor beszélget irodalomról, könyvről, rajzról, karikatúráról, a szerzőpáros közelmúltban megjelent Szent Márton-küldetés című meseregényéről (könyvbemutató)

2. 2017. február 14. – Dr. Raffai Judit: Mit tudunk a topolyai mesemondásról?

3. 2017. február 21. – Pecze Vukajlović Natália: Mérges-e a mérgespók?

4. 2017. február 28. – Dr. Czékus Géza: Egy lépéssel a halál után

5. 2017. március 7. – Dr. Hovány Lajos: A Palicsi-tó ezer éve

6. 2017. március 14. – Dr. Gallé László: Biodiverzitás, pszeudodiverzitás, ökológiai komplexitás

7. 2017. március 21. – Szekeres Ottó: Gyakorlati ragadozómadár-védelem a Vajdaságban

8. 2017. március 28. – Tomik Nimród: Miért is sír a paraszt?

Szóljon hozzá!