Sáfrány-túra

Lassan, de biztosan elérkezett a tavasz, melynek alkalmából a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület egy kellemes tavaszköszöntő túrára várja az érdeklődőket. A túrára 2021. március 7-én, vasárnap, 13 órától kerül sor. Találkozó a topolyai Mezőgazdasági Iskola előtt.

Tarka sáfrány (Photo: Sihelnik József)

Tarka sáfrány (Photo: Sihelnik József)

A program az egyik első kora tavaszi vadvirágunk, a tarka sáfrány (Crocus reticulatus) virágzásának megtekintése.

A túra első állomása a karađorđevói hídnál lesz, majd a közeli gyepek megtekintése után a Tomislavcinál található völgybe látogatunk. Idei túránk tehát két helyszín megtekintését célozza, ezért arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, autóval jöjjön. A gyalogszerrel érkezők számára egyesületünk tagjai korlátozott számban tudnak biztosítani helyeket a helyszínekre való kijutáshoz.

A program előreláthatóan 16 óráig tart, időjárástól függően. Eső esetén elmarad!

Kérjük az érdekelteket, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos szabályokat tartsák be, így a szükséges távolságtartást és az esetleges maszkhasználatot.

Szeretettel látunk minden érdeklődőt!

2 gondolatok ezen: “Sáfrány-túra

 1. Livia

  Sziasztok
  Szeretnem.kiserni az esemenyeiteket…sajnalom hogy most tudtam meg csak ma hogy vasàrnap progrsmotok volt…szivesen rèszt vettem volna…
  El tudjatok-e küldeni a következőket…vagy utbaigazitani…hol tudlak benneteket kisèrni…
  Köszönöm szèpen…
  Szèp napot
  Üdvözöllek benneteket Szenttamàsròl

 2. Arcus A Bejegyzés szerzője

  Kedves Lívia!

  Örömmel fogadtuk, hogy érdeklődik tevékenységünk és akcióink iránt. Amennyiben megfelel, akkor a hozzászólás alkalmával megadott e-mail címére ezentúl értesítést fogunk küldeni akcióinkról. Minden mással kapcsolatban kövesse honlapunkat, illetve facebook oldalunkat. Utóbbit itt érheti el: https://www.facebook.com/ArcusBackaTopola/

  Szeretettel látjuk következő rendezvényünkön!

Szóljon hozzá!