Posmatranje leptira

Tokom maja meseca livade postaju veoma živopisne zahvaljujući periodu cvetanja brojnih livadskih biljaka, kao i insektima koji ih posećuju, među kojima se dnevni leptiri posebno ističu. Ovim, i povodom Međunarodnog dana biološke raznovrsnosti, Ekološko društvo ”Arkus” iz Bačke Topole organizuje četvrtu prolećnu pešačku turu ove godine. Pozivamo sve zainteresovane u jednu laganu majsku šetnju, prilikom koje ćemo posmatrati dnevne leptire i druge insekte.

Pandorina sedefica (Photo: Sihelnik József)

Pandorina sedefica (Photo: Sihelnik József)

Pešačka tura posmatranja leptira biće održana u nedelju, 22. maja 2022. godine, sa početkom u 13 časova. Okupljanje je ispred Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli.

Program ture obuhvata šetnju tokom koje će se posmatrati dnevni leptiri, ali i druge životinjske i biljne vrste, kao i prolećni aspekt ovdašnjeg predela.

Ciljna tačka pešačke ture je bočna dolina Bačkotopolskog jezera i njena okolina. Pošto je mesto održavanja ture na malo većoj udaljenosti od Bačke Topole, molimo sve zainteresovane koji su u mogućnosti da dođu automobilom. Za one koji dođu peške biće obezbeđen prevoz automobilom, ali u ograničenom broju.

Program će trajati do 17 časova, u zavisnosti od vremenskih prilika. U slučaju kiše tura neće biti održana!

Molimo učesnike da se zbog trenutne epidemiološke situacije pridržavaju svih preporučenih mera, kao što je održavanje fizičke distance i eventualno nošenje maske.

Srdačno očekujemo sve zainteresovane!

Podelite sa nama Vaše mišljenje