Pešačka tura „Upoznajmo gorocvet”

Zahvaljujući lepom prolećnom vremenu sve više biljaka ulepšava predeo svojim živopisnim cvetovima. Kako bismo pozdravili vesnike proleća, Ekološko društvo “Arkus” vas poziva na drugu po redu prolećnu pešačku turu.

Gorocvet (Photo: Sihelnik József)

Gorocvet (Photo: Sihelnik József)

Tura će se održati u subotu 2. aprila 2022. sa početkom u 15 časova. Mesto okupljanja je ispred zgrade Muzeja opštine Bačka Topola.

Program ture je posmatranje jedne raskošne, zaštićene biljne vrste u periodu cvetanja. A ta biljna vrsta je gorocvet (Adonis vernalis).

Lokalitet gde će se odigrati pešačka tura je dolina Krivaje kod Lipara. Pored drugih važnih biljnih vrsta, samo na ovom lokalitetu se može naći gorocvet u našoj bližoj okolini. Pošto je mesto održavanja ture na malo većoj udaljenosti od Bačke Topole, molimo sve zainteresovane koji su u mogućnosti da dođu automobilom. Za one koji dođu peške biće obezbeđen prevoz automobilom, ali u ograničenom broju.

Program će trajati do 18 časova, u zavisnosti od vremenskih prilika. U slučaju kiše tura se odlaže za subotu 9. april 2022. sa početkom u 15 časova!

Molimo učesnike da se zbog trenutne epidemiološke situacije pridržavaju svih preporučenih mera, kao što je održavanje fizičke distance i eventualno nošenje maske.

Srdačno očekujemo sve zainteresovane!

Podelite sa nama Vaše mišljenje