Pešačka tura „Upoznajmo gorocvet”

Zahvaljujući lepom prolećnom vremenu sve više biljaka ulepšava predeo svojim živopisnim cvetovima. Kako bismo pozdravili vesnike proleća, Ekološko društvo “Arkus” vas poziva na drugu po redu prolećnu pešačku turu.

Gorocvet (Photo: Sihelnik József)

Gorocvet (Photo: Sihelnik József)

Tura će se održati u nedelju 26. marta 2023. sa početkom u 13 časova. Mesto okupljanja je ispred zgrade Muzeja opštine Bačka Topola.

Program ture je posmatranje jedne raskošne, strogo zaštićene biljne vrste u periodu cvetanja. A ta biljna vrsta je gorocvet (Adonis vernalis).

Lokalitet gde će se odigrati pešačka tura je dolina Krivaje kod Lipara. Pored drugih važnih biljnih vrsta, samo na ovom lokalitetu se može naći gorocvet u našoj bližoj okolini. Pošto je mesto održavanja ture na malo većoj udaljenosti od Bačke Topole, molimo sve zainteresovane koji su u mogućnosti da dođu automobilom. Za one koji dođu peške biće obezbeđen prevoz automobilom, ali u ograničenom broju.

Program će trajati do 16 časova, u zavisnosti od vremenskih prilika. U slučaju kiše tura se odlaže za nedelju 2. aprila 2023. sa početkom u 13 časova!

Srdačno očekujemo sve zainteresovane!

Podelite sa nama Vaše mišljenje